De reisleiderspool,
tot uw dienst.

Alles over het vinden van reisleiders, gespecialiseerde reisleiders...
Alles over gediplomeerde reisleiders...
Alles over de bestemmingen waarop gediplomeerde reisleiders zich specialiseerden...

R e i s l e i d e r s p o o l

De reisleiderspool omvat alle afgestudeerden in de Nederlandstalige en door de FBAA erkende Syntra-centra (2015: Roeselare, Genk en Mechelen)
En het doet de reisleiderspool plezier dat steeds meer mensen en organisaties overtuigd zijn van de méérwaarde die een reisleider aan het reisprogramma, de reis en het medium touringcar toevoegt.
De reisleiderspool kan enkel hopen dat u dat blijft doen, en voor uw reizen dus erkende, gediplomeerde en vooral FBAA-reisleiders gebruikt, die de twee jaar durende opleiding volgden en alle examens daartoe hebben afgelegd. Met het touringcartoerisme als leidende draad.

De reisleiderspool omvat als lijst alle tot hiertoe gediplomeerden en de landen of streken binnen een land waarop ze zich specialiseerden. Wij blijven er overigens op aandringen dat u de reisleiders die zich bij u aanbieden om hun FBAA-BAAV-reisleiderskaart vraagt. Kwestie van zeker te zijn… De Europese vrijheid van diensten geldt enkel voor wie daartoe sociaal in orde is, te beginnen met diploma.

De vzw Reisleiders Vlaanderen stelde een modelcontract ter beschikking, zodat de betrokken partijen in een goeie regeling met degelijke afspraken kunnen voorzien. Contact en info. En reisleiders die een opdracht uitvoeren (of ervoor prospecteren), kunnen beter goed verzekerd zijn; ook de vereiste BA-polis voor reisleiders kan geregeld worden via de vzw Reisleiders Vlaanderen die hiervoor een polis voorzag bij Univer Antwerpen nvl (leden genieten aanzienlijke korting!; zie verder vzw Reisleiders Vlaanderen).

Contact voor de reisleiderspool en de @werkaanbiedingen (gratis dienst voor wie een reisleider zoekt...)
Werd gestart door Riet Espeel en bijgehouden tot 12/2018, Reisleiderspool (nieuw contactpersoon).
Bij het zoeken van een reisleider voor een welbepaalde groep met een bepaalde bestemming en op/in een bepaalde dag/periode, kan u natuurlijk ook gebruik maken van de service van de reisleiderspool. Binnen de kortstmogelijke termijn vertrekt een algemene oproep naar de leden van de vzw Reisleiders Vlaanderen, met het verzoek rechtstreeks contact met u op te nemen.
Geen tijdverlies, geen eindeloze telefoontjes, geen kosten... En bij onvoldoende reacties wordt een tweede mail verstuurd naar de andere FBAA-reisleiders.
Via deze pool kan u ook nagaan welke specialisatie bij die reisleider officieel staat genoteerd.

De FBAA-BAAV-Reisleiderspool treedt op als tussenpersoon tussen opdrachtgever en alle afgestudeerde reisleiders, en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ev. fouten of onvolkomenheden in de door de opdrachtgever aan ons verstrekte informatie.
Heeft u anderzijds opmerkingen over een reisleider, waren u en uw groep er tevreden over of viel iets minder goed mee, laat het ons weten. Het helpt ons hoe dan ook om steeds beter de juiste reisleider voor uw groepen te vinden.


Wat als afgestudeerd reisleider?: meer info.

__ abc specialisaties__
OPMERKING:
het feit dat in de Reisleiderspool bestemmingen voorkomen als bv Amsterdam, betekent niet dat dit als aparte bestemming kan worden gekozen. Wie Noord-Holland aflegt, doet dit inclusief Amsterdam. Al kan Amsterdam als aparte reisbestemming worden gekozen en staat dan ook extra in de lijst.
Inschrijven voor de opleiding betekent aanvaarden van deze clausule.

U zoekt een reisleider voor een welbepaalde bestemming in

Albanië België (+ thematische specialisatie) & Vlaanderen Baltische StatenBosnië-Herzegovina
Bulgarije Dalmatië-HerzegovinaDenemarkenDuitslandEstlandEgypte
FinlandFrankrijkGriekenlandGroot-BrittanniëHongarijeIerlandIJslandItalië
Joegoslavie
KretaKroatiëLetlandLiechtenstein LitouwenLuxemburg
Malta & GozoMacedoniëMontenegroNederlandNoorwegenOezbekistan
Oostenrijk
PolenPortugalRoemeniëRusland
Schotland -> zie Groot-Brittannië
SloveniëSlowakijeSpanje
Tsjechië
TurkijeZwedenZwitserland

 

__ abc reisleiders__

*Opmerking over de "alfabetische" computerlogica: classement D en V:
De naam De Vos staat voor Devos;
de familienaam Van De Vos staat alfabetisch voor Vande Vos en voor Vandevos.


U zoekt de gegevens van een reisleider, van wie de familienaam* begint met

* A - B - C
* D - E - F- G
* H - I - J - K - L - M
* N - O - P - Q - R - S - T - U
* V - W - X - Y- Z

__ abc reisleiders Vlaanderen__

Reisleiders Vlaanderen zijn de bij de FBAA-BAAV gevormde Reisleiders op incoming tourism Vlaanderen.
Een vooruitkijken van Luc Glorieux op het later bevestigde belang van deze sector door (toenmalig verantwoordelijke Minister Toerisme) Geert Bourgeois. De nieuwe structuur van Toerisme Vlaanderen nam deze opleiding mee, maar beschouwt het als een bijkomende specialisatie, liever dan als de invulling van een belangrijke toerismemarktniche, zonder verder belang. Geen aparte kaart die kennis en kunde van Vlaanderen bewijst, nee, gewoon een onderdeel als Reisleider Europa.
De FBAA-BAAV reikte tot en met 2008 aparte diploma's en specialisatiekaart uit voor wie na de Reisleidersopleiding deze bijkomende vorming volgden. Sindsdien... jammer.
De huidige situatie voor Roeselare en Genk voorziet dat de opleiding Reisleider Vlaanderen pas als een derde, aanvullend jaar na Reisleider Europa kan worden gevolgd.
En in dit nieuwe systeem wordt de FBAA-reisleiderskaart aangevuld met de specialisatie "Vlaanderen".


alle afgestudeerden 12/2018; g-riet-ings